Openstelling

Alle wegen op Landgoed Windesheim zijn eigen wegen, hetgeen betekent dat deze wegen van de stichting zijn en niet openbaar zijn. Het overgrote deel van de wandelpaden is (onverplicht) opengesteld. Zo ook in het Parkbos. Als wandelaar bent u daar van harte welkom, mits u zich aan de regels houdt.

Landgoedregels, do’s en dont’s

  • De opengestelde wandelpaden zijn voor wandelaars (niet fietsers) opengesteld tussen zonsopkomst en zonsondergang. Geen toegang tijdens stormachtige dagen. Bij regenachtig weer kunnen de paden wat minder toegankelijk zijn.
  • Svp de honden steeds aan de lijn houden en niet buiten de paden lopen. Dit om de pauwen, de koeien, het wild en de natuur op het landgoed de nodige rust te bieden. 
  • Het landgoed is niet geschikt voor grote groepen honden. Hondenuitlaatservices zijn daarom niet toegestaan.
  • Het vliegen met drones boven het landgoed is ten strengste verboden.
  • Het maken van foto’s voor commerciële doeleinden is verboden.

Het toezicht wordt uitgevoerd door een Bijzonder Opsporingsambtenaar (BOA) Henk-Jan van der Kolk. Hij heeft het recht om te bekeuren.

Stichting Landgoed Windesheim aanvaardt geen aansprakelijkheid

Het bestuur van Stichting Landgoed Windesheim neemt bij het beheer van het landgoed alle mogelijke zorgvuldigheid in acht. De stichting aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor persoonlijke ongevallen of beschadiging aan of verlies van persoonlijke eigendommen.