Agenda

In voorgaande jaren vonden diverse activiteiten plaats:

Wij noemen in dat verband onder andere de Landelijke Open Monumentendag, een dag waarop onder andere het Oostelijk Bouwhuis bezocht kon worden. Ook speelde het landelijk bekende Zwolse Britten Jeugd Strijkorkest voor een breed publiek. Diverse basisschoolklassen vanaf Groep 8 werden ontvangen. Op Landgoed Windesheim vinden geregeld rondleidingen plaats.

Elk jaar jaar komen het Stichtingsbestuur en het bestuur van het Plaatselijk Belang (PB) bij elkaar om elkaar over en weer een update te geven van wat er zoal speelt in het dorp Windesheim en op het landgoed Windesheim.

De nieuwsbrief komt 1 à 2 keer per jaar uit. Wilt u de nieuwsbrief ontvangen? Geeft u dan op via Contact.

LANDELIJKE OPEN MONUMENTENDAG 2023

Op zaterdag 9 september 2023 is het Oostelijk bouwhuis te bezichtigen. Vrijwilligers kunnen zich opgeven onder de tab Uw hulp en die hulp is zeer welkom.

CULTURELE ZOMERBIJEENKOMST?
juli/augustus 2023: het bestuur van de stichting kan desgevraagd toestemming geven aan een organiserende partij om de locatie te gebruiken voor een passend publieksevenement zoals een concert/toneel of themabijeenkomst. Uiteraard slechts indien de organiserende partij zich houdt aan de coronaregels van dat moment en de gemeentelijke regels ten aanzien van het organiseren van evenementen in acht neemt. De aanvraag om van de locatie gebruik te maken kan gedaan worden via Ontvangsten.

FANFAREDAG

Het jaarlijkse concert van Windesheims  Muziekvereniging Nooit Gedacht. vindt plaats op 3 juni 2023. Meer informatie volgt.

ROOD-VOOR-ROOD INLOOPAVOND

Op donderdag 9 februari 2023 van 19.30-21.00 uur was er een inloopavond voor belanghebbenden om de stand van zaken van het Rood voor Rood plan nader toe te lichten (zie de informatie hierover onder de kop Rood voor Rood onderaan de pagina’s van deze website).

PLAATSELIJK BELANG EN RENTMEESTER SPREKEN ELKAAR

Tenminste één keer per jaar spreekt het bestuur van het Plaatselijk Belang en de Rentmeester elkaar om bij te praten. Dit keer heeft dat plaatsgevonden op 9 januari 2023.

CONCERT NOOIT GEDACHT

Op zaterdag 21 mei 2022 was het voorplein op Landgoed Windesheim het podium voor het jaarlijkse concert van Windesheims  Muziekvereniging Nooit Gedacht.

De vereniging bracht, samen met Fanfare Concordia uit Elburg, een prachtig concert ten gehore, onder leiding van dirigent Jan Maat Ook de drumband van Nooit Gedacht, geleid door Rien Heuver, gaf acte de présence. Één van de hoogtepunten was het optreden van de 10 jarige Oekraïense Margaritha die een Oekraïens lied zong.
De organisatie was een mooi staaltje samenwerking van vele inwoners van Windesheim. Samen met de musici zorgden zij voor een onvergetelijke avond waar een breed publiek van genoot. 

PLAATSELIJK BELANG EN RENTMEESTER SPREKEN ELKAAR

-13 december 2021, spraken het bestuur van het Plaatselijk Belang en de Rentmeester elkaar om bij te praten.

HERVATTING ROOD VOOR ROOD-PROJECT
– 2 december 2021 16.30 uur: stand van zaken Rood voor Rood-Project met betrokkenen gaat niet door en wordt uitgesteld tot een nader te bepalen datum vanwege de herleving van de coronamaatregelen. De laatste informatie over dit project staat onder Rood-voor-Rood Project aan de voet van de website.

VERLATE KICK-OFF VERNIEUWDE COMMUNICATIEPLAN
– 2 december 2021 16.30 uur: kick-off en dank aan betrokkenen die hebben meegewerkt aan het Communicatieplan 2021-2025 gaat niet door en wordt tot een nader te bepalen datum uitgesteld vanwege de herleving van de coronamaatregelen.

BIJEENKOMST OPWONENDEN EN VRIJWILLIGERS
– 21 september 2021 van 15.00 tot 17.00 uur: besloten bijeenkomst (erf) pachters, huurders met een presentatie van de firma EAZ over de kleine houten windmolens op boerenerven.

OPEN MONUMENTENDAG
– 11 september 2021: Open Monumentendag. Rechterbouwhuis open van 12.00 tot 16.30 uur.

BRUGGEN PARKBOS KLAAR!
-1 juli 2021: samen met de direct betrokkenen van het bruggenproject zijnde Hank van Tilborg (landschapsarchitect), Michel Schreinemachers (architect infrastructuur), Louis Buiting (staalbedrijf Buiting), Jos Jansen en Koen Jansen (JansenWijhe) en Gerben Luchtenbelt (Rentmeesterij Luchtenbelt) maakte het bestuur ter afronding van het bruggenproject een rondgang langs de in juni 2021 geplaatste bruggen. Vijf wandelbruggen zijn vervangen, twee zijn er toegevoegd aan de wandeling. Tevens is er een uitkijkbrug aan de achterzijde van de ruïne gerealiseerd.