Wandelen, de do’s en dont’s

U bent van harte welkom op de opengestelde paden in eigendom van Stichting Landgoed Windesheim. Met name het Parkbos dat sedert 2011 onder de regie van de bekende landschapsarchitect Hank van Tilborg in restauratie is, is zeer de moeite waard ook al zijn alle wandelpaden nog niet geheel af.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is bd4a6e0d-578f-48c7-904a-d4a95cbaa25d.jpg

1 juli 2021: de bruggen zijn klaar!

In juni 2021 zijn maar liefst vijf verouderde bruggen vervangen door nieuwe voetgangersbruggen en zijn er twee nieuwe voetgangersbruggen aan het Parkbos toegevoegd. Tevens is er bij de ruïne een uitkijkbrug gerealiseerd. De bruggen zijn ontworpen door de internationale architect in infrastructuur, Michel Schreinemachers van Next Architects. Het staalbedrijf van bruggenbouwer Louis Buiting maakte dit project technisch mogelijk. Dit bedrijf is in Zwolle onder andere bekend van de fietsbrug aan de Blaloweg. De bruggen zijn gemaakt van cortenstaal dat nog tot roestbruin dienen te verkleuren. Op de meeste bruggen zijn zitelementen aangebracht.

Hetgeen dit Parkbos met name bijzonder maakt, is dat u tijdens uw wandeling wordt meegenomen in de ontwerpprincipes van de Nederlandse landschapsarchitect Jacob Otten Husly. Lees verderop meer over deze ontwerpprincipes. Husly kreeg van het echtpaar Van Plettenberg-Feith in 1789 de opdracht om een grootschalig landschapspark aan te leggen.

Voor de do’s en dont’s van de openstelling verwijzen wij u naar Openstelling.

Met name is daarbij van belang dat u uw hond steeds aangelijnd houdt om de rust van de pauwen en de (Brandrode) runderen niet te verstoren.